آتش ستیزان(ایمنی وآتش نشانی)

ایمنی ،آتش نشانی وخاطرات

آتش ستیزان(ایمنی وآتش نشانی)

ایمنی ،آتش نشانی وخاطرات

باز هم حادثه / حتی یک لحظه کوتاه،کودک را باچرخ گوشت تنها نگذارید

شنبه دوم مهرماه ساعت 11:45 دقیقه در منزل در حال استراحت بودم که  از طریق بیسیم از یک مورد حادثه چرخ گوشت وگیر کردن دست یک کودک در آن مطلع شدم وبلافاصله خود را به اورژانس بیمارستان 22بهمن نیشابوررساندم.

به محل که رسیدم نجاتگران ایستگاه یک و 7 برای نجات دست کودکی 4 ساله مشغول به کار بودند

این کودک که در حین بازی با یک چرخ گوشت صنعتی در یک آشپزخانه واقع در روستای گلبوی نیشابور دچار حادثه شده بود توسط والدینش به بیمارستان انتقال یافته بود .

 با توجه به حساسیت حادثه و امکان بروز آسیب بیشتر به دست کودک ، توانستیم با کمال دقت و درعملیاتی حدود 45 دقیقه بدون وارد شدن هیچ آسیبی چرخ گوشت را برش داده و دست کودک را بیرون آوریم وپس از پایان عملیات ن ، کمکهای اولیه توسط پزشک وپرستاران بر روی دست کودک انجام شد و او را برای ادامه مداوا به بیمارستان امدادی مشهد اعزام کردند .


پزشک اورژانس درخصوص وضعیت این کودک گفت : تنها یک بند انگشت کوچک دست کودک قطع شده و بقیه انگشتان دچار شکستگی و آسیب گوشت و پوست شده بود که در صورت عمل جراحی امکان بهبود وجود دارد .


جادارد از تمامی نجاتگرانی که در این عملیات به بهترین شکل تلاش نمودند تشکر کنم:

آقایان مدیح ،فولادی،جعفری،بیار عارفی،ملازاده،صدیقی،صفایی

نکات و توصیه های ایمنی در رابطه با چرخ گوشت:

چرخ گوشت وسیله ای است که برای آسایش و رفاه بشر طراحی شده ، ولی متاسفانه در کشورما براثر بی احتیاطی و سهل انگاری والدین از یک طرف و کنجکاوی کودکان از طرف دیگر بعضاً موجب بروز خسارات جبران ناپذیر جسمی نظیر قطع عضو کودک شده است.


در حقیقت اکثر قربانیان این وسیله رفاهی کودکانی هستند که به خاطر عدم رعایت نکات ایمنی توسط والدین به خصوص مادران تاپایان عمر با معلولیت جسمی و عارضه روحی روبرو خواهند بود . هرچند خوشبختانه در سالهای اخیر به لحاظ ارائه آموزشهای لازم به اقشار مختلف مردم و افزایش استانداردهای ایمنی در طراحی و ساخت، آمار حوادث چرخ گوشت به حداقل رسیده است، اما مجددا رعایت نکات ایمنی مشروحه زیر در مورد استفاده از چرخ گوشت توصیه میگردد.



•   بعضی از کودکان از روی کنجکاوی به تقلید از حرکت غلط بعضی مادران دست خود را درون چرخ گوشت فرو می برند و در چنین موقعی فقط کافی است که در اثر حرکتی دگمه چرخ گوشت تغییر وضعیت داده و به کار افتد، لذا هنگام استفاده از چرخ گوشت اعم از برقی یا دستی آن را روی میز یا سکویی که دست کودک به آن نمی رسد قرار دهید و برای جلوگیری از بد آموزی و خطری که خودتان را نیز تهدید می کند ، از میله مخصوص برای فرو بردن گوشت به داخل چرخ گوشت استفاده کنید .
•   چرخ گوشت را هنگام استفاده و زمانی که مورداستفاده قرار نمی گیرد از دسترس کودکان دور نگه دارید.
•   از کارکردن با چرخ گوشت درحضور کودکان خودداری کنید، زیرا تجربه نشان داده است که اطفال به علت کنجکاوری با یک حرکت ناگهانی دست خود را به داخل چرخ گوشت فرو میبرند.
•   طول سیم چرخ گوشت نباید حداکثر از30 سانتی متر بیشتر باشد .
•   چرخ گوشتی ایمن تر است که طول و قطر گلویی آن کم و استاندارد باشد.
•   ازشستشوی قسمتهای برقی چرخ گوشت به وسیله آب جداً خودداری کنید و برای نظافت آن فقط از پارچه مرطوب استفاده نمائید
•   حتی یک لحظه، هرچند برای انجام کار فوری ( جوابگویی به تلفن یا به صدا در آمدن زنگ منزل)، بچه ها را با چرخ گوشت، تنها نگذارید.
•   اگرحادثه ناگواری هنگام استفاده از چرخ گوشت به وجود آمد اقدامات زیر را انجام دهید .
الف : دوشاخه دستگاه را فوراً از پریز برق جداکنید .
ب: اگردستتان یا دست کودک از چرخ گوشت خارج گردید، بلافاصله دست را از دو نقطه مچ و بازو، برای جلوگیری از خونریزی محکم ببندید و روی زخم را پوشانده و دست را از شانه ها بالاتر نگه دارید و مصدوم را فوراً به پزشک یا بیمارستان برسانید .
ج : درصورتیکه دست شما یاکودک در چرخ گوشت گیرکرده و خروج آن امکان پذیر نیست کوچکترین حرکتی به دست یا چرخ گوشت نداده و چرخ گوشت و دست مصدوم را به طور کلی با بستن و یا تکیه دادن به محلی ثابت بگیرید و بلافاصله با تلفن 125 گروه امداد تماس بگیرید.
ه‍ : درصورت نزدیک بودن بیمارستان یا مراکز اورژانس همزمان با خبرکردن گروه نجات کودک را به مرکز پزشکی برسانید و قبل از حرکت ،آدرس بیمارستان را به آتش نشانی اطلاع دهید

منبع :سایت آتش نشانان




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد